Nieuws

Altijd in ontwikkeling

Blijf up-to-date en lees hier het nieuws van MRG en onze merken. Journalisten download hier onze persmap en factsheet.

Blokker en Carver slaan handen ineen om pakketjes groener, sneller en veiliger te bezorgen

10 juni 2022

Blokker start in Leeuwarden een pilot met haar eigen duurzame bezorgdienst. Met de slogan “Blokker brengt het aan huis” gaan Blokker-medewerkers met de elektrische driewieler Carver Cargo zelf pakketjes thuisbezorgen bij klanten. Omdat bestelde producten rechtstreeks vanuit het winkelmagazijn worden gehaald, kunnen nagenoeg alle pakketjes dezelfde dag nog van winkel tot voordeur worden bezorgd.

Blokker wordt hét landelijk recyclepunt voor pannen

23 mei 2022

Vanaf vandaag kunnen bij alle Blokker winkels in Nederland oude pannen worden ingeleverd, die vervolgens 100% worden gerecycled. Met de slogan “Lever je oude pan in en krijg 5% korting op je nieuwe pan” roept Blokker iedereen op om oude pannen niet zomaar weg te gooien, maar ze naar het nieuwe recyclepunt te brengen: Blokker dus.

Nederlands debuut ‘Ochama Pickup Go’ in Blokker winkels

19 mei 2022

Vanaf morgen gaat Ochama van start met haar eerste Ochama Pickup Go punt in het Blokker filiaal aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Ochama klanten kunnen vanaf dan hun vooraf online bestelde boodschappen bij Blokker ophalen. Het Pickup Go concept wordt na Den Haag binnenkort ook bij Blokker winkels in Rotterdam, Zoetermeer, Amstelveen en Breda gelanceerd. Na de introductie van Blokker producten in de Ochama webshop zijn de Pickup Go punten een volgende stap in de succesvolle samenwerking.

Blokker overhandigt opbrengst van recyclede koffiecupjes aan The Hunger Project

28 januari 2022

Blokker heeft afgelopen jaar maar liefst 30.000 kilo aan gebruikte koffiecupjes ingezameld. Deze cupjes zijn gerecycled en vertegenwoordigen  een waarde van 10.714,29 euro. Blokker-CEO Jeanine Holscher heeft gisteren een cheque ter hoogte van dat bedrag overhandigd aan de directeur van The Hunger Project, Annelies Kanis

Mirage Retail Group stelt beursplannen voorlopig uit

3 december 2021

Vandaag maakt Mirage Retail Group (MRG) bekend dat het de beursplannen, waarmee de organisatie al goed op stoom is, voor onbepaalde tijd uitstelt als gevolg van de huidige omstandigheden in retailland. De organisatie is gebaat bij continuïteit en stabiliteit, daarom heeft het bestuur besloten om de focus voorlopig op de succesvol ingezette strategie te houden. Deze is gericht op de omnichannel propositie en organisatieontwikkeling. Ook de eerder aangekondigde bestuurswissel zal in dit licht later plaatsvinden.

Top 15 meest gewilde Sinterklaas cadeaus

11 november 2021

Vandaag heeft Intertoys de top 15 van de meest gewilde Sinterklaas cadeaus bekend gemaakt. Pokémon kaarten, in alle soorten en maten, staan bovenaan de meeste ingeleverde verlanglijstjes. Op de tweede plaats staat LEGO, op de voet gevolgd door de Walk Along Puppy.

BCC en Blokker bundelen zowel online als offline de krachten

10 November 2021

Morgenochtend, 11 november, opent BCC haar allereerste shop-in-shop bij Blokker aan de Gedempte Gracht 36 in Zaandam. Omdat beide winkelformules behoren tot de Mirage Retail Group (MRG) is de shop-in-shop een logische vervolgstap. De samenwerking wordt nog eens extra versterkt, doordat BCC deze maand ook een deel van haar assortiment online gaat verkopen via Blokker.nl

Mirage Retail Group verkoopt Big Bazar

27 october 2021

Mirage Retail Group (MRG) kondigt vandaag aan een akkoord te hebben bereikt met BB Retail B.V. (BB Retail) voor de verkoop van discount formule Big Bazar. Dit besluit is genomen omdat Big Bazar als fysieke discountformule minder goed aansluit bij MRG’s omnichannel toekomstvisie. Hierbij richt MRG zich met name op winkelformules die gebruik maken van de combinatie van online, click&collect en instore shopping. BB Retail is een handelsorganisatie opgericht door Heerke Kooistra met veel expertise op het gebied van inkoop en discount. Hiermee ontstaan voor Big Bazar nieuwe kansen om de formule verder uit te bouwen. De transactie zal naar verwachting begin november worden afgerond.

BCC versterkt airco aanbod met overname Aircoshop

7 oktober 2021

Vandaag kondigt BCC elektronica speciaalzaken B.V. de overname van Indoor Climate Facilities Group B.V. (en online kanaal Aircoshop) aan. De overname past in de strategie van BCC om meerwaarde te leveren voor de klant. De meerwaarde wordt gerealiseerd door het versterkte aanbod in binnenklimaat oplossingen en diensten. Zo start BCC direct met de verkoop en installatie van split airco units voor een optimaal binnenklimaat bij iedereen thuis.

Witteveen en Stoppelenburg slaan handen ineen en brengen Mirage Retail Group naar volgende fase

27 september 2021

Vandaag maakt Mirage Retail Group (MRG) bekend dat Michiel Witteveen en Dirk-Jan Stoppelenburg de handen verder ineen slaan om MRG klaar te stomen voor de beursgang in 2022. Zo benoemt MRG Dirk-Jan Stoppelenburg per 1 februari 2022 tot Chief Executive Officer. Stoppelenburg volgt daarmee Michiel Witteveen op, die als Voorzitter van de Raad van Commissarissen actief bij MRG betrokken blijft. De wijziging in de dagelijkse leiding bij MRG is onderdeel van de strategie voor borging van de continuïteit van de organisatie.

Blokker, Packaly en Magnus Black starten samenwerking voor duurzame bezorgopties

5 augustus 2021

Blokker, Magnus Black en Packaly – een duurzame same-day delivery koeriersdienst van winkel tot deur – gaan samen CO2 neutraal bezorgen aan Blokker klanten, waardoor klanten naast de reguliere bezorgmogelijkheden ook kunnen kiezen voor deze groene optie van Packaly.

Mirage Retail Group maakt jaarcijfers 2020 bekend

1 juli 2021

Retailconcern Mirage Retail Group publiceert vandaag de jaarcijfers over 2020. In het jaar dat werd gekenmerkt door ongekende uitdagingen voor de hele wereld heeft Mirage Retail Group de succesvolle koers van 2019 verder doorgezet. Dit jaar bleek wederom hoe relevant onze winkelformules zijn voor miljoenen klanten en dat de omni-channel focus zorgt voor een goede verbinding met de klant. De netto omzet bedroeg over het verslagjaar € 636 miljoen, een groei van 17% ten opzichte van € 544 miljoen in 2019. De webwinkels van het concern noteerden een omzet van € 137 miljoen ten opzichte van € 30 miljoen in 2019, door een combinatie van acquisities en like for like (51%) groei. Het nettoresultaat van het concern over 2020 is € 57 miljoen; een verbetering van € 201 miljoen t.o.v. vorig jaar. Daarmee werden de verwachtingen voor 2020 ruimschoots overtroffen. Het eigen vermogen is verder gestegen naar € 183 miljoen (2019: € 64 miljoen).

Blokker lanceert eigen sodawater maker voor vers bruiswater

1 april 2021

Blokker introduceert vandaag de eigen sodawater maker, een machine waarmee consumenten thuis vers bruiswater kunnen maken. Met de introductie van de eigen sodawater maker gaat Blokker de strijd aan met de enige andere A-merk sodawater maker op de markt. Met een scherpere prijs en universeel uitwisselbare CO2-cilinders laat Blokker de sodawater markt weer bruisen.

Blokker Express wint Logistiek Award tijdens jaarlijkse Shopping Awards

26 maart 2021

Blokker is 25 maart tijdens het Shopping Awards Gala bekroont met de Logistiek Award voor Blokker Express. Midden december 2020 was Blokker in staat een eigen bezorgdienst die pakketjes bij klanten aan huis aflevert op te zetten in een recordtempo van drie dagen. Tijdens de decembermaand waarin alle winkels gedwongen moesten sluiten, kon Blokker toch alle klanten tegemoet komen om hun inkopen op tijd in huis te krijgen

Blokker lanceert eerlijke premium koffiecups voor een Blokker prijs

1 maart 2021

Blokker lanceert vandaag heerlijke premium koffie samengesteld door ervaren koffiebranders, die voor de 4 melanges hoogwaardige kwaliteitsbonen selecteerden. Blokker koffie is dankzij het Rainforest Alliance keurmerk ook eerlijke koffie. Daarnaast start Blokker een uniek recycleprogramma, waarbij consumenten aluminium koffiecups van alle merken kunnen inleveren bij Blokker. Met de opbrengst ondersteunen zij initiatieven van The (zero) Hunger Project. Deze lancering past in de strategie van Blokker om premium kwaliteit huismerkproducten toegankelijk te maken voor een grote doelgroep. Blokker is ruim een eeuw innig verbonden met koffie en verkoopt alles wat met koffie te maken heeft, het is dan ook logisch dat Blokker eigen koffie introduceert.

MINISO opent vierde vestiging in winkelstad Den Bosch

15 februari 2021

MINISO, de Aziatische design lifestyle winkel, opent hopelijk begin april haar deuren in Den Bosch. De winkelformule onderscheidt zich met lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie. De winkel met 320m2 middenin het centrum van Den Bosch aan de Hinthamerstraat 27, biedt ruim 2.500 fantastische producten. Met de eerdere winkelopeningen in winkelcentrum Hoog Catharijne Utrecht, een flagshipstore in Eindhoven, en een prachtige winkel in Maastricht is dit alweer de vierde winkel van Miniso in Nederland.

Big Bazar start thuisbezorg campagne Discounter biedt alternatief naast duurdere retail bezorgdiensten

31 december 2020

Vandaag lanceert Big Bazar een eigen bezorgdienst die klanten de keuze biedt uit zes verrassings-voordeelboxen. Gedurende de lockdown periode zijn onze klanten aangewezen op aankopen bij hoger geprijsde retailerformules. Big Bazar komt prijsbewuste consumenten daarom tegemoet door een deel van het assortiment voor de vertrouwde lage prijs thuis te bezorgen.

LINDA.foundation, Intertoys, Blokker en BigBazar slaan handen ineen voor een beregoede samenwerking

22 december 2020

Intertoys, Blokker en BigBazar, alle drie onderdeel van de Mirage Retail Group, bundelden dit najaar hun krachten samen voor een beregoede samenwerking met LINDA.foundation.

Blokker lanceert Blokker Express Medewerkers worden bezorgers en bieden klanten pakketjes aan huis

18 december 2020

Blokker lanceert vandaag Blokker Express, een eigen bezorgdienst die pakketjes bij klanten aan huis aflevert. Blokker Express is een initiatief om klanten tegemoet te komen gedurende deze 2de lock-down, en in het bijzonder voor deze decembermaand nu alle winkels gedwongen moeten sluiten.

Mirage Retail Group roept op tot verantwoordelijk ondernemen en duidelijkheid

Datum: 16 december 2020

Mirage Retail Group (Mirage) steunt de maatregelen zoals de overheid die heeft afgekondigd om de opmars van coronavirus te stoppen en de volksgezondheid te beschermen. Daarbij vindt Mirage het belangrijk dat alle retail ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen en dat de overheid beter en duidelijker communiceert.

MINISO opent derde vestiging in winkelstad Maastricht

11 december 2020

Amsterdam, 11 december 2020 – MINISO, de Aziatische design lifestyle winkel, opent zaterdag 12 december om 10.00 uur in winkelstad Maastricht haar deuren. De winkelformule onderscheidt zich met lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie. De winkel met 210m2 middenin het centrum van Maastricht aan de Muntstraat 12-14, biedt ruim 2.500 fantastische producten. Met de eerdere winkelopeningen in winkelcentrum Hoog Catharijne Utrecht, en een flagshipstore in Eindhoven is dit alweer de derde MINISO winkel die dit jaar wordt geopend.

Mirage Retail Group verwelkomt BCC in de familie

26 november 2020

Amsterdam, 26 november 2020 – Mirage Retail Group (Mirage) kondigt vandaag met trots aan de overname van BCC te hebben afgerond. Voor de transactie hebben alle  ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten de vereiste wettelijke goedkeuring gegeven.

Nieuw loyalty programma maakt Blokker van ons allemaal

Datum: 19 november 2020

Vandaag onthult Nederlands retail icoon Blokker binnen haar loyalty programma Blokker&Jij, een nieuw onderdeel genaamd ‘Blokjes Blokker’ dat eind november van start gaat. Klanten sparen binnen Blokker&Jij punten die zij kunnen verzilveren in certificaten, ook wel ‘Blokjes Blokker’. Zo worden klanten Blokjes Houders, die mee delen in mogelijk toekomstig (gezamenlijk) succes. Blokker heet klanten zo welkom in de familie en maakt de winkel van ons allemaal.

Fnac Darty voert exclusieve onderhandelingen met Mirage Retail Group over de beoogde verkoop van BCC in Nederland

28 september 2020

Ivry, 28 september 2020 – Fnac Darty heeft vandaag aangekondigd exclusieve onderhandelingen te voeren
met Mirage Retail Group voor de beoogde verkoop van 100% van BCC, de Nederlandse dochteronderming, voor een symbolisch bedrag.

Blokker benoemt Jeanine Holscher tot CEO

23 september 2020

Amsterdam, 23 september 2020 – Vandaag benoemt Blokker Jeanine Holscher tot Chief Executive Officer. Holscher volgt per 1 oktober Michiel Witteveen op die in de Mirage Retail Group (Mirage) actief blijft als CEO, de holding waar Blokker onderdeel van is.

Mirage Retail Group stapt uit race om HEMA

Datum: 27 juli 2020

Mirage Retail Group (Mirage) kondigt vandaag aan af te zien van verdere deelname aan de race voor de overname van HEMA. Aangezien het proces nog in volle gang is doet Mirage geen andere mededelingen op dit moment.

Eerste MINISO flagshipstore opent in hart van designstad Eindhoven

Datum: 3 juli 2020

MINISO, de Aziatische design lifestyle winkel, opent zaterdag 4 juli om 10.00 uur de eerste Nederlandse flagshipstore. De winkelformule onderscheid zich met lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie. Deze eerste flagshipstore met 500m2 in het hart van designstad Eindhoven, aan de Demer 13, biedt ruim 2000 fantastische producten. Met de eerdere de winkelopening, in winkelcentrum Hoog Catharijne Utrecht, is dit de tweede MINISO winkel van Nederland.

Mirage Retail Group goed op koers

Datum: 29 juni 2020

Vandaag publiceert Mirage Retail Group de jaarcijfers over 2019. De jaarcijfers laten significante verbeteringen zien ten opzichte van vorig jaar en tonen aan dat de ingezette koers richting winstgevendheid succesvol is.

MINISO opent eerste winkel in Nederland in Utrecht Hoog Catharijne

Datum: 1 mei 2020

Deze week is de eerste winkel van deze jonge Aziatische winkelformule geopend in Nederland in Utrecht Hoog Catharijne. MINISO opende in 2013 haar eerste winkel in China en telt inmiddels 4.800 winkels in 86 landen. MINISO opent in de komende maanden ook winkels in Amsterdam en Eindhoven.

Mirage Retail Group verkoopt Blokker België aan Dutch Retail Groep B.V.

Datum: 18 feb 2020

Mirage Retail Group en Dutch Retail Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Blokker België. De Blokkerwinkels in België en Luxemburg worden in de komende maanden omgebouwd en zullen worden voortgezet als discountformule onder de naam ‘Mega World’. Met de integrale overdracht van de 123 winkels verdwijnt Blokker uit het straatbeeld in België en Luxemburg. De ondernemingsraad van Blokker NV in België is geïnformeerd en geconsulteerd.

Blokker hoofdsponsor van de 11stedenzwemtocht van de Maarten van der Weijden Foundation

Datum: 17 jan 2020

De Maarten van der Weijden Foundation en Blokker kondigen een samenwerking aan rond de 11stedenzwemtocht. De Maarten van der Weijden Foundation organiseert van 28 t/m 31 augustus 2020 een nieuwe 11stedenzwemtocht. Blokker is hoofdsponsor van deze zwemtocht. Als hoofdsponsor zorgt Blokker er mede voor dat dit evenement georganiseerd kan worden. Daardoor komt iedere donatie, zonder aftrek van kosten, voor 100% ten goede aan kankeronderzoek en -projecten.