BCC en Blokker bundelen zowel online als offline de krachten

Amsterdam, 10 november 2021 – Morgenochtend, 11 november, opent BCC haar allereerste shop-in-shop bij Blokker aan de Gedempte Gracht 36 in Zaandam. Omdat beide winkelformules behoren tot de Mirage Retail Group (MRG) is de shop-in-shop een logische vervolgstap. De samenwerking wordt nog eens extra versterkt, doordat BCC deze maand ook een deel van haar assortiment online gaat verkopen via Blokker.nl

 

Klein winkeloppervlak, veel mogelijkheden
De winkel in Zaandam is voor de opening aangepast qua lay-out en sfeer en wordt door Blokker gezien als dé winkel van de toekomst waar nieuwe modules en concepten worden uitgetest (zoals o.a. al eerder coffee-to-go, en zelfscankassa’s). Op slechts 40m2 van de in totaal 460m2 oppervlakte worden alle BCC producten, zelfs koelkasten, wasmachines en drogers aangeboden. Dit is mogelijk door de introductie van een digitale tool die gebruik maakt van een levensgroot beeldscherm waar producten op ware grootte kunnen worden bekeken. Met deze innovatieve en interactieve tool, die speciaal is ontworpen voor BCC, kunnen klanten bovendien het afgebeelde product virtueel openen, bijvoorbeeld om te zien hoe een koelkast er van binnen uitziet.

Verder bestaat het BCC assortiment uit producten die complementair zijn aan het Blokker assortiment, zoals volautomatische koffiezetapparaten, tv’s en smarthome producten, inclusief bijpassende accessoires. Alle producten uit het BCC assortiment kunnen worden besteld en bezorgd via home delivery of Click & Collect.

Verkoop BCC assortiment via Blokker.nl
Online zien BCC en Blokker ook commerciële kansen d.m.v. een nauwere samenwerking. Zo kunnen klanten op Blokker.nl een deel van de producten uit het BCC assortiment bestellen zoals witgoed en televisies. Blokker werkt online al sinds 2016 samen met externe verkooppartners, en de toevoeging van het BCC assortiment is een verrijking van het aanbod. Voor BCC sluit de samenwerking naadloos aan bij de partnerstrategie die zij een paar jaar geleden heeft ingezet met Bol.com en Wehkamp.

Herman Bramer, CEO van BCC: “Door bundeling van de krachten met Blokker openen we nu een eerste BCC shop-in-shop in hartje Zaandam. Met dit vernieuwende concept krijgen klanten nog steeds de deskundigheid en service die men van BCC gewend is met toegang tot het volledige assortiment op een compacte locatie. De inzet van een digitale tool om ons witgoed assortiment digitaal in de winkel aan te bieden, is een belangrijke stap in het mogelijk maken van een compactere winkel als deze shop-in-shop. Hiermee is lokale aanwezigheid van BCC in potentie mogelijk op een grote hoeveelheid locaties door heel Nederland. Door ons assortiment aan te bieden bij Blokker bouwen we voort op de sterke positie van BCC – zowel online als offline. BCC is eind 2020 overgenomen door MRG. Toen is al aangegeven dat er veel synergiekansen waren. Dit is een mooi voorbeeld van hoe BCC binnen MRG commerciële kansen kan versterken.

Jeanine Holscher, CEO van Blokker: “Wij zijn enorm blij met deze samenwerking waarmee wij laten zien dat wij binnen MRG – en dus ook Blokker – alle kansen benutten om nog relevanter en vernieuwender te zijn voor onze klanten. Doordat het assortiment van BCC complementair is aan onze producten, bieden wij klanten van zowel Blokker als BCC, zowel online als offline, een veelzijdige en innovatieve winkelervaring die hopelijk hun verwachtingen overtreft. Zo kan een klant in de winkel bijvoorbeeld bij BCC een oven of inductiekookplaat aanschaffen en meteen bij Blokker op zoek gaan naar een ovenschaal, of pannenset; iets wat vrijwel nergens anders mogelijk is. En door het online aanbieden van het BCC assortiment op Blokker.nl wordt er een heel nieuw segment toegevoegd dat perfect aansluit op de al beschikbare huishoudelijke artikelen. Op deze manier creëren we voor onze klanten de optimale winkelervaring.

— Einde persbericht —

Over BCC
BCC is al meer dan 50 jaar de meest deskundige elektronica retailer van Nederland. Met 1.345 werknemers, 60 vestigingen en een sterk online platform is BCC één van de leidende elektro-speciaalzaken in Nederland. BCC verkoopt ook keukens en totaaloplossingen voor een optimaal binnenklimaat. Met zijn deskundige en gepassioneerde medewerkers streeft BCC ernaar om zijn klanten altijd het meest deskundige advies en de hoogst mogelijke service te bieden.

Over Blokker
Blokker heeft in Nederland een netwerk van 414 winkels inclusief 54 franchise filialen, een webshop en ruim 5.000 werknemers. Blokker is al 125 jaar de voordelige specialist op het gebied van koken, tafelen en huishouden met een breed assortiment huishoudelijke artikelen van onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Het hoofdkantoor van Blokker is gevestigd in Amsterdam. Het distributiecentrum van Blokker telt ruim 100.000 m2 en is gevestigd in Geldermalsen. www.blokker.nl

Over Mirage Retail Group
Over Mirage Retail Group Mirage Retail Group (MRG) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Intertoys, BCC, en Miniso in Nederland. De winkelformules van Mirage tellen ruim 8.000 werknemers. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie bezoek www.mirageretailgroup.nl.

Contact BCC
Ralf Wijnveldt
 +31 (0)6 202 908 10
 ralf.wijnveldt@bcc.nl

Contact Blokker
Barbara van der Werf
+31 (0)6 82 95 22 57
barbara.vanderwerf@blokker.nl