Blokker benoemt Jeanine Holscher tot CEO

Blokker benoemt Jeanine Holscher tot CEO

Amsterdam, 23 september 2020 – Vandaag benoemt Blokker Jeanine Holscher tot Chief Executive Officer. Holscher volgt per 1 oktober Michiel Witteveen op die in de Mirage Retail Group (Mirage) actief blijft als CEO, de holding waar Blokker onderdeel van is.

Holscher is al sinds 2018 actief bij Mirage, zij startte eerst als CEO van Big Bazar en trad in 2019 als COO toe tot de Raad van Bestuur van Mirage. Gedurende die tijd heeft Holscher nauw samengewerkt met Witteveen en de Raad van Bestuur aan de turn around strategie om de winkelformules van Mirage (Blokker, Big Bazar, Intertoys) weer winstgevend te maken. Deze koers zal Holscher in haar nieuwe rol verder doorzetten.

“Ik ben trots op wat Jeanine samen met de anderen uit de organisatie in korte tijd heeft gerealiseerd om Mirage weer op  weg naar winstgevendheid te krijgen. Zo ben ik ervan overtuigd dat Blokker in goede handen is bij Jeanine om de volgende stappen te zetten,” aldus Michiel Witteveen, CEO Mirage Retail Group.

Jeanine Holscher over haar volgende stap, “Blokker heeft de afgelopen jaren een positieve en sterke transformatie doorgemaakt. Met onze turn around strategie hebben wij de verbinding de consument versterkt en tegelijkertijd onze bedrijfsvoering sterk verbeterd. Ik ben trots dat ik in deze rol de positie van Blokker verder kan gaan uitbouwen.”

Michiel Witteveen blijft als eigenaar en CEO van Mirage nauw betrokken bij de toekomst strategie.

Caspar Klinkhamer zal vanaf 1 oktober als CCO binnen Blokker verantwoordelijk zijn voor het totale commerciële beleid. Egbert Abrahamse blijft verantwoordelijk als CFO.

Hans Danhof, sinds 2016 betrokken bij de transformatie van de holding en in zijn huidige rol verantwoordelijk als Supply Chain Director bij Blokker, zal per 1 oktober 2020 Jeanine opvolgen als CEO van Big Bazar.

Deze wijzigingen dragen bij aan kortere lijnen binnen de organisatiestructuur en zorgen ervoor dat de organisatie efficiënter, sneller en wendbaarder zal worden.

– Einde persbericht –

Over Mirage Retail Group
Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Big Bazar en Miniso. De winkelformules van Mirage tellen ongeveer 779 winkels en 8000 medewerkers. In 2019 boekte Mirage een omzet van meer dan 544 miljoen euro. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Zo maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie bezoek www.mirageretailgroup.nl.

Over Blokker
Blokker heeft in Nederland een netwerk van 352 eigen filialen, 61 franchise filialen, een webshop en ruim 5.000 werknemers. Blokker is al 124 jaar de voordelige specialist op het gebied van koken, tafelen en huishouden met een breed assortiment huishoudelijke artikelen van onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Het hoofdkantoor van Blokker is gevestigd in Amsterdam. Het distributiecentrum van Blokker telt ruim 100.000 m2 en is gevestigd in Geldermalsen.

Mediacontact
Barbara van der Werf
+31 (0)20 358 9033
media@mirageretailgroup.nl