Blokker hoofdsponsor van de 11 stedenzwemtocht van de Maarten van der Weijden Foundation

Amsterdam, 17 januari 2020 – De Maarten van der Weijden Foundation en Blokker kondigen een samenwerking aan rond de 11stedenzwemtocht. De Maarten van der Weijden Foundation organiseert van 28 t/m 31 augustus 2020 een nieuwe 11stedenzwemtocht. Blokker is hoofdsponsor van deze zwemtocht. Als hoofdsponsor zorgt Blokker er mede voor dat dit evenement georganiseerd kan worden. Daardoor komt iedere donatie, zonder aftrek van kosten, voor 100% ten goede aan kankeronderzoek en -projecten.  

Afgelopen twee zomers was Nederland vier dagen in de ban van de 11stedenzwemtocht. De prestatie van Maarten van der Weijden was indrukwekkend. Nederland liep uit om Maarten langs de route aan te moedigen. In totaal heeft Maarten in 2019 ruim 6,5 miljoen euro opgehaald, een geweldig bedrag.

De Maarten van der Weijden Foundation zet de 11stedenzwemtocht voort. Dit keer wordt de gehele route in estafette vorm gezwommen. Daarnaast gaat een groep van 111 zwemmers in iedere stad 2 kilometer zwemmen én kunnen mensen zich opgeven om in Stavoren of Bartlehiem 500 meter of 2 kilometer te zwemmen. Alle zwemmers zamelen hiermee geld in voor kankeronderzoek.

Om dit evenement mogelijk te maken is Blokker hoofdsponsor geworden. Met de bijdrage van Blokker kan deze editie van de 11stedenzwemtocht worden georganiseerd. Daarnaast werken Blokker en de Maarten van der Weijden Foundation actief samen rondom de organisatie van het evenement.  Blokker eigenaar Michiel Witteveen is erg betrokken bij de 11stedenzwemtocht en zal op uitnodiging van Maarten meezwemmen: “Een fantastisch doel waar ik mij graag voor inzet, om zoveel mogelijk geld op te halen. Nadat Maarten mij gevraagd heeft om mee te zwemmen, ben ik meteen met de training gestart. Fantastisch dat Blokker daar ook als organisatie een bijdrage aan kan leveren.“

Maarten van der Weijden is enthousiast over de samenwerking met Blokker: “Na de afgelopen twee edities van de 11stedenzwemtocht was de Foundation op zoek naar een hoofdsponsor om een derde editie van de 11stedenzwemtocht nóg succesvoller te maken. Dankzij het oer-Hollandse Blokker is dat nu mogelijk. Wij zijn al een positieve samenwerking gestart met de verkoop van het boek over mijn eerdere tochten, dat exclusief te koop is bij Blokker. De betrokkenheid van Blokker is groot.” 

Over Blokker

Blokker is de winkel die alles biedt wat je in je huishouden nodig hebt. Blokker heeft ruim 430 winkels in Nederland, met circa 5.000 medewerkers. Per jaar verwelkomt Blokker circa 140 miljoen bezoekers (fysieke winkels en online gecombineerd).

Over de Maarten van der Weijden Foundation

Sinds juli 2017 heeft Maarten zijn eigen stichting, de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks, en zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek. De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden.

Voor updates over Blokker

Bezoek de website of volg ons op Facebook en Instagram.