Blokker lanceert eigen sodawater maker voor vers bruiswater

Eigen sodawater maker is een vervolgstap in de strategie om premium kwaliteit huismerkproducten voor een Blokker prijs aan te bieden. 

Amsterdam, 1 april 2021 – Blokker introduceert vandaag de eigen sodawater maker, een machine waarmee consumenten thuis vers bruiswater kunnen maken. Met de introductie van de eigen sodawater maker gaat Blokker de strijd aan met de enige andere A-merk sodawater maker op de markt. Met een scherpere prijs en universeel uitwisselbare CO2-cilinders laat Blokker de sodawater markt weer bruisen.

Consumenten houden van gemak, maar willen tegelijkertijd ook milieubewust bezig zijn. Daar sluit de sodawater maker naadloos op aan; in een handomdraai verander je kraanwater in bruiswater, en door het hergebruik van de fles wordt bovendien een hoop plastic bespaard. Daarnaast is de machine zelf ook een bewuste keuze, want deze bestaat voor het grootste gedeelte uit gerecycled plastic.

Dankzij de sodawater maker hoef je niet langer met flessen water te sjouwen en maak je thuis met een druk op de knop vers bruisend water. Een voorbeeld van de luxe en comfort die we onze klanten graag bieden, voor een toegankelijke prijs”, zegt Jeanine Holscher, CEO van Blokker. “Deze introductie volgt op de lancering van Blokker koffiecups vorige maand en is onderdeel van onze strategie om de consument steeds meer premium producten voor een Blokker-prijs aan te bieden. Ook zijn wij blij dat wij door het stimuleren van thuis soda maken, in een apparaat van gerecycled plastic, een bijdrage aan duurzaamheid kunnen leveren.

Universele cilinder
De CO2-cilinder, het gaspatroon dat in de sodawater maker gaat om bubbels te creëren, is goed voor 60 liter bruiswater en kan na gebruik gemakkelijk ingewisseld worden bij een Blokker-winkel voor een nieuw, gevuld exemplaar. De cilinder is universeel, waardoor consumenten met een SodaStream®* deze ook kunnen gebruiken. De sodawater maker van Blokker is verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs, en heeft een unieke, vaatwasserbestendige fles waardoor deze na gebruik gemakkelijk schoon te maken is.

De sodawater starterset van Blokker bestaat uit een machine, waterfles en CO2-cilinder en wordt aangeboden voor een prijs van €49,99, een stuk goedkoper dan de alternatieven in de markt. Daarnaast is de CO2-cilinder voor €9,99 in te wisselen voor een gevuld exemplaar.

*merk van een derde partij, niet verbonden aan Blokker.

— Einde persbericht —

Over Blokker
Blokker heeft in Nederland een netwerk van 355 eigen filialen, 54 franchise filialen, een webshop en ruim 5.000 werknemers. Blokker is al 124 jaar de voordelige specialist op het gebied van koken, tafelen en huishouden met een breed assortiment huishoudelijke artikelen van onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Het hoofdkantoor van Blokker is gevestigd in Amsterdam. Het distributiecentrum van Blokker telt ruim 100.000 m2 en is gevestigd in Geldermalsen. www.blokker.nl

Mediacontact

Barbara van der Werf
media@mirageretailgroup.nl
+31 (0)20 358 9033