Blokker start proef met Thuisbezorgd.nl

Amsterdam, 25 augustus 2022 – Vandaag start in Rotterdam een proef waarbij Blokker assortiment wordt aangeboden op het platform van Thuisbezorgd.nl. Blokker is daarmee de eerste non-food retailer in Nederland die een samenwerking aangaat met Just Eat Takeaway.com (JET), het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

Binnen 2 uur in huis
Consumenten verwachten een steeds snellere bezorging van online bestelde artikelen. Door de handen ineen te slaan met Thuisbezorgd.nl kan Blokker ervoor zorgen dat haar klanten hun bestelling binnen 2 uur in huis hebben. Thuisbezorgd.nl is natuurlijk vooral bekend van het bezorgen van maaltijden, maar biedt sinds enige tijd ook dagelijkse boodschappen aan. Het Blokker convenience assortiment op het gebied van koken, tafelen en huishouden vormt een logische aanvulling daarop. Klanten kunnen in eerste instantie ongeveer 500 Blokker artikelen via de Thuisbezorgd.nl app bestellen. Het artikel wordt vervolgens rechtstreeks uit het magazijn van een lokale Blokker winkel gehaald en door een bezorger van Thuisbezorgd.nl bij de klant afgeleverd.

Proef in Rotterdam
Aanvankelijk betreft het een proef in de binnenstad van Rotterdam. Daarvoor zijn vijf winkels van Blokker aangesloten op het platform van Thuisbezorgd.nl. “Thuisbezorgd.nl is leidend in het zeer snel bezorgen van maaltijden en boodschappen. Middels deze samenwerking verwachten wij een hele nieuwe groep klanten aan te spreken; een groep die niet een dag wil of kan wachten op hun pakket. Dat kan een lunchbox voor de eerste schooldag zijn of een stofzuigerzak die op is als het net niet uitkomt”, aldus Jeanine Holscher, CEO van Blokker. “Deze samenwerking sluit daarbij heel goed aan op onze omnichannel strategie en het is een uitgelezen mogelijkheid om meer te leren over de wensen van onze klanten”.

Na het succesvol aansluiten van aansprekende supermarktformules zoals Albert Heijn, SPAR en PLUS hopen we dat de pilot met Blokker ons inzichten geeft in de manier waarop consumenten de non-food categorie ervaren als toevoeging op ons brede aanbod,” zegt Gijs Weterings, Country Director van Thuisbezorgd.nl. “We focussen daarbij op producten die een aanvulling bieden voor elk mogelijk eetmoment op de dag. Of het nu gaat om ontbijtborden, bewaardozen voor lunchrestjes of pannen en ander kookgerei voor het diner. Alle bestellingen worden door onze bezorgers per (elektrische) fiets thuisbezorgd.

De proef loopt tenminste tot het einde van het jaar. Bij succes zal de proef worden uitgebreid naar meer locaties.

— Einde persbericht —

Over Blokker
Blokker heeft in Nederland een netwerk van meer dan 400 winkels inclusief ruim 50 franchise filialen, een webshop met een assortiment van meer dan 500.000 artikelen en ruim 4.000 werknemers. Blokker is al meer dan 125 jaar de voordelige specialist op het gebied van koken, tafelen en huishouden met een breed assortiment huishoudelijke artikelen van onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Het hoofdkantoor van Blokker is gevestigd in Amsterdam. Het distributiecentrum van Blokker telt ruim 100.000 m2 en is gevestigd in Geldermalsen. Voor meer informatie: www.blokker.nl

Over Mirage Retail Group
Over Mirage Retail Group Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Intertoys, BCC, en Miniso in Nederland. De winkelformules van Mirage tellen ruim 8,000 werknemers. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie: www.mrg.nl

Over Thuisbezorgd.nl
Thuisbezorgd.nl is in 2000 opgericht in Nederland en is onderdeel van Just Eat Takeaway.com. Just Eat Takeaway.com (LSE: JET, AMS: TKWY) is wereldwijd een toonaangevende online marktplaats voor de bezorging van eten.

Het bedrijf, met zijn hoofdkantoor in Amsterdam, richt zich op het verbinden van consumenten en restaurants via het platform. Met meer dan 680.000 aangesloten partners biedt Just Eat Takeaway.com klanten een breed aanbod van eten.

Just Eat Takeaway.com werkt vooral samen met bezorg restaurants. Daarnaast biedt het zijn eigen bezorgdiensten aan voor restaurants die niet zelf bezorgen.

Het bedrijf is snel gegroeid naar een van de grootste eten bestelsites ter wereld. Het is actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Canada, Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Polen, Slowakije, Spanje en Zwitserland en via samenwerkingen in Colombia en Brazilië.

Contact Blokker
Barbara van der Werf
+31 (0)6 82 95 22 57
barbara.vanderwerf@blokker.nl

Contact Thuisbezorgd.nl
press@justeattakeaway.com