Eerste MINISO flagshipstore opent in hart van designstad Eindhoven

Amsterdam, 3 juli 2020 – MINISO, de Aziatische design lifestyle winkel, opent zaterdag 4 juli om 10.00 uur de eerste Nederlandse flagshipstore. De winkelformule onderscheid zich met lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie. Deze eerste flagshipstore met 500m2 in het hart van designstad Eindhoven, aan de Demer 13, biedt ruim 2000 fantastische producten. Met de eerdere de winkelopening, in winkelcentrum Hoog Catharijne Utrecht, is dit de tweede MINISO winkel van Nederland.

Merk met hart voor design

Trouw aan de levensfilosofie “eenvoud, design en goede kwaliteit” focust MINISO op producten voor het dagelijkse leven met een esthetische schoonheid. Het is de missie van MINISO om consumenten wereldwijd toegang te bieden tot lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie.

MINISO heeft een internationale groep jonge designers aan zich gebonden die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van nieuwe artikelen binnen de filosofie van het wereldmerk. Zo worden per maand 600 à 700 nieuwe artikelen geïntroduceerd en wisselt het actuele productaanbod in de winkels frequent. De winkels hebben een assortiment van 2.000 artikelen waarbij het merendeel een prijs onder de 5 euro heeft. De producten van MINISO kunnen worden onderverdeeld in acht categorieën:

Textile
Stationary
&
Gift
Life
Department
Make-up
Tools
Scented
Products
Electronics
& Electrical Appliances
Bags
&
Accessoiries
Toy
Series

MINISO x Marvel

MINISO startte vorig jaar een exclusieve overeenkomst met Marvel Studio’s voor de ontwikkeling van unieke producten gebaseerd op de succesfilms van Marvel. MINISO ontwikkelt onder andere ruim 2.000 Marvel producten rondom superhelden als Spider-man, Captain America, Iron Man, Hulk, Captain Marvel, Thor en Black Widow. De flagshipstore in Eindhoven wijdt de helft van het winkeloppervlak aan dit thema.

“Wij zijn enorm trots dat wij MINISO in Nederland mogen introduceren. Deze flagshipstore in Eindhoven, de  stad van Dutch Design, is een hele mooie plek voor dit mooie merk en de prachtige producten die de internationale designers ontwikkelen,” aldus Jeanine Holscher, CEO bij MINISO en COO bij Mirage Retail Group. “Ook kijken wij uit naar een verdere uitrol van deze winkelformule door Nederland in de komende tijd.”

De ambitie van Mirage Retail Group die de exclusieve rechten voor de MINISO winkelformule heeft in Nederland is groot. Doelstelling is om er dit jaar in totaal vijf te openen. De vernieuwende winkelformule MINISO werd in 2013 in Tokyo opgericht door de Japanse designer Miyake Junya en de Chinese ondernemer Ye Guofu. Na de succesvolle opening van de eerste winkel in China telde de formule eind 2014 300 winkels. De snelgroeiende populaire winkelformule opent wereldwijd circa 100 nieuwe winkels per maand en verwacht eind 2020 de grens van 6.000 winkels te hebben bereikt (met een omzet van in totaal circa US$ 9 miljard).

— Einde persbericht —

Over MINISO

De vernieuwende winkelformule MINISO focust op producten voor het dagelijkse leven met een esthetische schoonheid. Het is de missie van MINISO om consumenten wereldwijd toegang te bieden tot lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie. De winkels hebben een assortiment van 2.000 artikelen waarbij het merendeel een prijs onder de 5 euro heeft. Maandelijks introduceert MINISO 600 à 700 nieuwe artikelen. MINISO werd in 2013 in Tokyo opgericht door de Japanse designer Miyake Junya en de Chinese ondernemer Ye Guofu. Na de succesvolle eerste winkel in China telde de formule eind 2014 300 winkels. De snelgroeiende populaire winkelformule opent wereldwijd circa 100 nieuwe winkels per maand. Voor meer informatie bezoek www.miniso.nl.

Over Mirage Retail Group B.V.

Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Big Bazar en MINISO. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Zo maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie bezoek www.mirageretailgroup.nl.

Mediacontact

Barbara van der Werf
+31 (0)20 358 9033
media@mirageretailgroup.nl