Fnac Darty voert exclusieve onderhandelingen met Mirage Retail Group over de beoogde verkoop van BCC in Nederland

Ivry, 28 september 2020 - Fnac Darty heeft vandaag aangekondigd exclusieve onderhandelingen te voeren met Mirage Retail Group voor de beoogde verkoop van 100% van BCC, de Nederlandse dochteronderming, voor een symbolisch bedrag.

BCC is een gerenommeerd merk dat  reeds lang bestaat in de consumentenelektronicabranche. BCC heeft een dicht en kwalitatief netwerk van 62 winkels, een sterke digitale positie en maakt gebruik van omni-channel logistiek. In januari 2020 is Fnac Darty actief op zoek gegaan naar een nieuwe partner om BCC zijn marktkansen volledig te laten benutten.

Mirage is het retailplatform achter een aantal vertrouwde winkelformules in Nederland waaronder; Blokker, Big Bazar en Intertoys, en sinds kort ook de kracht achter de nieuwe winkelformule Miniso. Mirage komt voort uit de voormalige Blokker Holding en heeft daarmee een rijke historie in de Nederlandse winkelstraten. Mirage is gespecialiseerd in turn-around strategieën voor de retailbranche, waarbij het zijn uitvoerige kennis en ervaring op het gebied van retail, vastgoed en logistiek combineert om winstgevende en toekomstbestendige retailmerken te leiden.  

Fnac Darty is ervan overtuigd dat deze beoogde transactie aan BCC de mogelijkheid biedt te profiteren van de juiste ondersteuning om zo succesvol te presteren op zijn markt.

De transactie is met name afhankelijk van de raadpleging van de relevante ondernemingsraden en de vereiste wettelijke goedkeuring. De voltooiing wordt gedurende het vierde kwartaal van 2020 verwacht.

-Einde persbericht-

Over Fnac Darty

Fnac Darty is actief in 13 landen en is een Europese marktleider in de retailbranche op het vlak van amusements- en vrijetijdsartikelen, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. De Fnac Darty-groep telt meer dan 24.000 werknemers en heeft eind 2019 een netwerk met diverse winkelformules bestaande uit 880 winkels, waaronder 726 winkels in Frankrijk. Fnac Darty is de op één na grootste speler op het gebied van e-commerce wat betreft verkeer (een gecumuleerd gemiddelde van ongeveer 25 miljoen unieke, online bezoekers per maand in Frankrijk) voor de drie belangrijkste commerciële websites fnac.com, darty.com en natureetdecouvertes.com. Als toonaangevende omni-channel speler, bedroeg de omzet van Fnac Darty in 2019 € 7,3 miljard, waarvan 19% werd gegenereerd via zijn online kanaal. Bezoek voor meer informatie www.fnacdarty.com

Over Mirage Retail Group

Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Big Bazar en Miniso in Nederland. De winkelformules van Mirage tellen ongeveer 779 winkels en 8.000 werknemers. In 2019 bedroeg de omzet van Mirage 544 miljoen euro. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Bezoek voor meer informatie www.mirageretailgroup.nl.

CONTACTPERSONEN

ANALISTEN / INVESTEERDERS FNAC DARTY

Marina Louvard
marina.louvard@fnacdarty.com
+33 (0)1 72 28 17 08

PERS FNAC DARTY

Benjamin Perret
benjamin.perret@fnacdarty.com
+33 (0)1 55 21 54 13

Audrey Bouchard
audrey.bouchard@fnacdarty.com
+33 (0)1 55 21 59 25

PERS MIRAGE

Barbara van der Werf
media@mirageretailgroup.nl
+31 (0)20 358 9033