MINISO opent derde vestiging in winkelstad Maastricht

Amsterdam, 11 december 2020 - MINISO, de Aziatische design lifestyle winkel, opent zaterdag 12 december om 10.00 uur in winkelstad Maastricht haar deuren. De winkelformule onderscheidt zich met lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie. De winkel met 210m2 middenin het centrum van Maastricht aan de Muntstraat 12-14, biedt ruim 2.500 fantastische producten. Met de eerdere winkelopeningen in winkelcentrum Hoog Catharijne Utrecht, en een flagshipstore in Eindhoven is dit alweer de derde MINISO winkel die dit jaar wordt geopend.

Merk met hart voor design
Trouw aan de levensfilosofie “eenvoud, design en goede kwaliteit” focust MINISO op producten voor het dagelijkse leven met een esthetische schoonheid. Het is de missie van MINISO om consumenten wereldwijd toegang te bieden tot lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie.

MINISO heeft een internationale groep jonge designers aan zich gebonden die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van nieuwe artikelen binnen de filosofie van het wereldmerk. Zo worden per maand 600 à 700 nieuwe artikelen geïntroduceerd en wisselt het actuele productaanbod in de winkels frequent. Het merendeel van de artikelen heeft een prijs onder de 5 euro. De producten van MINISO kunnen worden onderverdeeld in acht categorieën:

MINISO startte vorig jaar een exclusieve overeenkomst met Marvel Studio’s voor de ontwikkeling van unieke producten rondom superhelden als Spider-man, Captain America, Iron Man, Hulk, Captain Marvel, Thor en Black Widow. De winkel in Maastricht wijdt ook een aanzienlijk deel van het winkeloppervlak aan dit thema. Daarbij heeft het ook een ruime Disney-, en Sesamstraatcollectie en een speciale kerstcollectie.

Wij zijn enorm trots dat wij MINISO in Nederland hebben geïntroduceerd en dat we, ondanks de coronacrisis, alweer onze derde winkel kunnen openen. Deze winkel in Maastricht, dé winkelstad van Nederland, ligt in hartje centrum en is dus een hele mooie plek voor dit merk en de prachtige producten die de internationale designers ontwikkelen. Ik heb dan ook hoge verwachtingen voor Maastricht”, aldus Jeanine Holscher, CEO van MINISO, Blokker en COO bij Mirage Retail Group.

 De ambitie van Mirage Retail Group, die de exclusieve rechten voor de MINISO winkelformule heeft in Nederland, is groot. De vernieuwende winkelformule MINISO werd in 2013 in Tokyo opgericht door de Japanse designer Miyake Junya en de Chinese ondernemer Ye Guofu. De snelgroeiende populaire winkelformule bevindt zich momenteel al in ruim 80 landen en regio’s, en heeft meer dan 4.200 winkels.

- Einde persbericht -

Over MINISO
De vernieuwende winkelformule MINISO focust op producten voor het dagelijkse leven met een esthetische schoonheid. Het is de missie van MINISO om consumenten wereldwijd toegang te bieden tot lifestyle design producten die, waar nodig, voorzien zijn van slimme technologie. De winkels hebben een assortiment van ruim 2.000 artikelen waarbij het merendeel een prijs onder de 5 euro heeft. Maandelijks introduceert MINISO 600 à 700 nieuwe artikelen. MINISO werd in 2013 in Tokyo opgericht door de Japanse designer Miyake Junya en de Chinese ondernemer Ye Guofu. De snelgroeiende populaire winkelformule bevindt zich momenteel in ruim 80 landen en regio’s,  en heeft meer dan 4.200 winkels. Voor meer informatie bezoek www.miniso.nl.

Over Mirage Retail Group
Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Big Bazar, Intertoys, Miniso en BCC in Nederland. De winkelformules van Mirage tellen ongeveer 840 winkels en 10.000 werknemers. In 2019 bedroeg de omzet van Mirage 1,2 miljard. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Bezoek voor meer informatie www.mirageretailgroup.nl.

MEDIACONTACT

Barbara Heijmans
+31 (0)20 358 9033
media@mirageretailgroup.nl