MINISO opent eerste winkel in Nederland in Utrecht Hoog Catharijne

Amsterdam, 1 mei 2020 – Deze week is de eerste winkel van deze jonge Aziatische winkelformule geopend in Nederland in Utrecht Hoog Catharijne. MINISO opende in 2013 haar eerste winkel in China en telt inmiddels 4.800 winkels in 86 landen. MINISO opent in de komende maanden ook winkels in Amsterdam en Eindhoven.

Nadat Mirage Retail Group en Mazuli Group in november jl. overeenstemming bereikten over de exclusieve franchise-rechten van de winkelketen ‘MINISO’ in Nederland is nu tijdens de coronacrisis de eerste winkel geopend.Het design-merk ‘MINISO’ werd in 2013 opgericht door de Japanse designer Miyake Junya en de Chinese ondernemer Ye Guofu in Tokyo. MINISO verkoopt wereldwijd consumentenproducten vanuit de filosofie goede lifestyle trendy kwaliteitsproducten. Na de succesvolle opening van de eerste winkel in China telde de formule eind 2014 300 winkels. De snelgroeiende populaire winkelformule MINISO opent inmiddels circa 100 nieuwe winkels per maand ergens ter wereld en verwacht eind 2020 de grens van 6.000 winkels te hebben bereikt (met een omzet van in totaal circa US$ 9 miljard).
De MINISO winkels hebben een assortiment van 2.000 artikelen, waarvan het grootste deel met een prijs onder de 5 euro en met wereldwijd de introductie van 600 à 700 nieuwe artikelen per maand.   

De missie van MINISO is om kwaliteitsproducten te maken tegen een goede prijs voor consumenten over de hele wereld. De focus in de winkels ligt daarbij op de verkoop van lifestyle design consumentenproducten milieuvriendelijk geproduceerd en, voor zover relevant, voorzien van slimme technologie. Het actuele productaanbod in de winkels wisselt frequent. MINISO heeft inmiddels een internationale groep jonge designers aan zich gebonden die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van nieuwe artikelen binnen de filosofie van het wereldmerk.

Het assortiment van MINISO bestaat uit de volgende acht categorieën:

Textile
Stationary
&
Gift
Life
Department
Make-up
Tools
Scented
Products
Electronics
& Electrical Appliances
Bags
&
Accessoiries
Toy
Series

MINISO heeft vorig jaar een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met Marvel Studio’s voor de verkoop van unieke producten uit succesfilms van Marvel.  

Michiel Witteveen, CEO Mirage Retail Group: “Ik ben erg blij dat wij ondanks de coronacrisis de eerste winkel van de populaire en internationaal snelgroeiende MINISO-formule in Nederland in Utrecht Hoog Catharijne hebben geopend. De winkels van MINISO zijn wereldwijd zeer succesvol en ik heb ook hoge verwachtingen voor Nederland. MINISO is niet vergelijkbaar met enige andere winkelformule in Nederland en heeft een frequent wisselend actueel assortiment laaggeprijsde artikelen van hoge kwaliteit. De winkels worden gevestigd op high traffic locaties.”