Mirage Retail Group roept op tot verantwoordelijk ondernemen en duidelijkheid

Amsterdam, 16 december 2020 - Mirage Retail Group (Mirage) steunt de maatregelen zoals de overheid die heeft afgekondigd om de opmars van coronavirus te stoppen en de volksgezondheid te beschermen. Daarbij vindt Mirage het belangrijk dat alle retail ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen en dat de overheid beter en duidelijker communiceert.

Verantwoordelijkheid

“Als een van Nederlands grootste retailers nemen wij onze verantwoordelijkheid om de maatregelen te gehoorzamen zodat wij het virus er weer zo snel mogelijk onder krijgen en terug naar normaal kunnen”, aldus Michiel Witteveen, CEO Mirage Retail Group. “Daarom vinden wij het belangrijk dat ook alle andere ondernemer zo goed mogelijk nadenken over hun beleid om bij te dragen aan het terugdringen van de contactmomenten en de verspreiding van het virus.”

Duidelijkheid

Een belangrijk punt van aandacht gaat uit naar de overheid. Zij hebben de verantwoordelijkheid duidelijk beleid te scheppen zodat dit ook makkelijk nageleefd kan worden. Het huidige beleid biedt te veel ruimte voor discussie en interpretatie waardoor de onduidelijkheid toeneemt.

Hoe lastig de maatregelen genomen door de regering voor de retail ook zijn, wij staan erachter. De gezondheid van onze medewerkers en klanten is voor ons prioriteit.

We gaan zo snel mogelijk Blokker Express openzetten voor bezorgen door onze medewerkers aan onze klanten. Ook hopen wij zo snel mogelijk toestemming te krijgen om click & collect in te mogen voeren (klant haalt order op in de winkel). Intertoys biedt al de mogelijkheid aan klanten om online bestellingen binnen 1 of 2 dagen vanuit de winkel te laten bezorgen. Daarmee verlichten we het overbelaste systeem voor de levering van online bestellingen.

— Einde persbericht —

Over Mirage Retail Group
Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Intertoys,  BCC ,Big Bazar en Miniso in Nederland. De winkelformules van Mirage tellen 847 winkels en 10.000 werknemers. In 2020 bedraagtde omzet van Mirage naar verwachting 1,2 miljard euro. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie bezoek www.mirageretailgroup.nl.

PERS MIRAGE
Barbara van der Werf
media@mirageretailgroup.nl
+31 (0)20 358 9033