Mirage Retail Group verkoopt Blokker België aan Dutch Retail Groep B.V.

AMSTERDAM, 18 februari 2020 – Mirage Retail Group en Dutch Retail Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Blokker België. De Blokkerwinkels in België en Luxemburg worden in de komende maanden omgebouwd en zullen worden voortgezet als discountformule onder de naam ‘Mega World’. Met de integrale overdracht van de 123 winkels verdwijnt Blokker uit het straatbeeld in België en Luxemburg. De ondernemingsraad van Blokker NV in België is geïnformeerd en geconsulteerd.

Door de verkoop van de winkelketen in België en Luxemburg aan Dutch Retail Groep B.V. van de ervaren (retail)ondernemer Dirk Bron blijven alle winkels geopend. De winkels zullen worden omgebouwd naar een discountformule op basis van partijenhandel. De overname biedt Mega World onmiddellijk landelijke dekking in België en aanwezigheid in Luxemburg.

Michiel Witteveen, CEO van Mirage Retail Group: “In de laatste vijf jaren hebben de omzet en resultaten van de Blokkerwinkels in België en Luxemburg door de moeilijke marktomstandigheden in beide landen sterk onder druk gestaan. Ondanks vele maatregelen en interventies zijn we er niet in geslaagd om deze ontwikkelingen te keren. Ongewijzigd verder gaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk en ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk. De overname van de winkels van Blokker België door Dutch Retail Groep en de ombouw naar een kansrijke discountformule Mega World biedt vele voordelen voor de continuïteit van de winkels en voor de medewerkers. Door de verkoop van Blokker België kan het management van Blokker Nederland zich volledig concentreren op de verdere verbetering van de performance van Blokker in Nederland”.

Dirk Bron, Directeur van Dutch Retail Groep: “Ik ben erg ingenomen met de overname van een goed gespreid winkelnetwerk van Blokker in België en Luxemburg met ervaren medewerkers. Wij gaan in de komende maanden hard aan de slag met de ombouw van de winkels naar de nieuwe discountwinkelketen ‘Mega World’. Ik zie goede kansen voor de discountketen in de Belgische markt en verheug mij op de samenwerking met het team van Blokker België. Alle winkels blijven open en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe formule zich kan ontwikkelen tot een gezond en winstgevend bedrijf”.

Over Blokker

Blokker heeft in Nederland een netwerk van 350 eigen filialen, 75 franchise filialen en een webshop en ruim 5.000 werknemers. Blokker heeft een breed assortiment huishoudelijke artikelen van onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Het hoofdkantoor van Blokker NL is gevestigd in Amsterdam; het distributiecentrum van Blokker telt ruim 100.000 m2 en is gevestigd in Geldermalsen.

Blokker is sinds 1977 aanwezig met winkels in België en Luxemburg en heeft 123 eigen winkels, een webshop en circa 670 medewerkers. Het hoofdkantoor van Blokker België/Luxemburg is gevestigd in Lier (België)