Mirage Retail Group verwelkomt BCC in de familie

Amsterdam, 26 november 2020 – Mirage Retail Group (Mirage) kondigt vandaag met trots aan de overname van BCC te hebben afgerond. Voor de transactie hebben alle  ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten de vereiste wettelijke goedkeuring gegeven.

Mirage ziet BCC als een sterk Nederlands merk voor consumentenelektronica en herkent hierin een groot potentieel voor verdere groei. BCC zal met alle 1345 medewerkers en 60 winkels onder de vlag van Mirage verder koers zetten op succes in Nederland.

“Wij zijn verheugd vandaag alle medewerkers van BCC bij de Mirage familie welkom te heten,” aldus Michiel Witteveen, CEO van Mirage Retail Group. “Wij zagen het sluiten van deze overeenkomst met vertrouwen tegemoet en het is fijn dat het nu definitief is bezegeld. Nu kunnen weverder bouwen aan ons gezamenlijke succes.”

”Deze overname is goed voor BCC. Onder de Mirage vlag kunnen wij ons nu weer verder ontwikkelen”, zegt  Herman Bramer, CEO van BCC, die ook verheugd is met deze stap. “Op veel fronten vullen BCC en Mirage elkaar goed aan.”

Mirage is het retailplatform achter een aantal vertrouwde winkelformules in Nederland waaronder; Blokker, Big Bazar en Intertoys, en sinds kort ook de kracht achter de nieuwe winkelformule Miniso. Mirage komt voort uit de voormalige Blokker Holding en heeft daarmee een rijke historie in de Nederlandse winkelstraten. Mirage is gespecialiseerd in turn-around strategieën voor de retailbranche, waarbij het zijn uitvoerige kennis en ervaring op het gebied van retail, vastgoed en logistiek combineert om winstgevende en toekomstbestendige retailmerken te leiden. Met de overname telt Mirage bijna 10.000 medewerkers met een omzet van ongeveer 1 miljard euro op jaar basis.  

 

– Einde persbericht –

 

Over BCC
BCC is al meer dan 50 jaar de meest deskundige elektronica retailer van Nederland. Met 1345 werknemers, 60 vestigingen en een sterk online platform is BCC een van de leidende elektro-speciaalzaken in Nederland, en pionier op het gebied van Smart Home. Met zijn deskundige en gepassioneerde medewerkers streeft BCC ernaar om zijn klanten altijd het meest deskundige advies en de hoogst mogelijke service te bieden.

Over Mirage Retail Group
Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Big Bazar en Miniso in Nederland. De winkelformules van Mirage tellen ongeveer 779 winkels en 8.000 werknemers. In 2019 bedroeg de omzet van Mirage 544 miljoen euro. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Bezoek voor meer informatie www.mirageretailgroup.nl.

PERS MIRAGE
Barbara van der Werf
media@mirageretailgroup.nl
+31 (0)20 358 9033