Witteveen en Stoppelenburg slaan handen ineen en brengen Mirage Retail Group naar volgende fase

Amsterdam, 27 september 2021 – Vandaag maakt Mirage Retail Group (MRG) bekend dat Michiel Witteveen en Dirk-Jan Stoppelenburg de handen verder ineen slaan om MRG klaar te stomen voor de beursgang in 2022. Zo benoemt MRG Dirk-Jan Stoppelenburg per 1 februari 2022 tot Chief Executive Officer. Stoppelenburg volgt daarmee Michiel Witteveen op, die als Voorzitter van de Raad van Commissarissen actief bij MRG betrokken blijft. De wijziging in de dagelijkse leiding bij MRG is onderdeel van de strategie voor borging van de continuïteit van de organisatie.

Goed ondernemen is vooruitzien
Bij de overname van de toenmalige Blokker Holding (het huidige MRG) was de ambitie voor een beursgang één van Witteveens opvallendste uitspraken. De toekomst van deze groep mooie bedrijven zeker stellen, was daarbij zijn leidmotief. Want met een beursgang ontstaat voor MRG en alle winkelformules (waaronder Blokker, BCC, Intertoys, Big Bazar en MINISO) de stabiliteit en continuïteit die nodig is om toekomstbestendig te zijn.

MRG heeft zich in de afgelopen jaren van een logge retail holding veranderd in een wendbare, ondernemende organisatie met een startup mentaliteit. MRG laat zien dat het innovatief, veerkrachtig en relevant is in de Nederlandse retail. Nu Witteveen samen met de RvB, de RvC en alle betrokken medewerkers de strategie voor de verandering tot een succes heeft gemaakt, ondanks de corona pandemie, is het tijd voor de volgende stap richting een beursnotering in 2022.

Witteveen en Stoppelenburg zetten volgende stap naar verder succes
Michiel Witteveen treedt per 1 februari 2022 terug als CEO om als Voorzitter plaats te nemen in de Raad van Commissarissen. Stoppelenburg zal zich als nieuwe CEO de komende jaren vooral richten op het creëren van winstgevende groei, verdere vernieuwing, overnames en het neerzetten van een succesvolle beursgenoteerde onderneming.

Witteveen en Stoppelenburg kennen elkaar uitzonderlijk goed en werken ook al jaren samen. Stoppelenburg is al sinds april 2019 actief bij MRG als RvC Voorzitter. Zo was hij betrokken bij de ontwikkeling van de strategie om MRG en de winkelformules weer winstgevend te maken. Gedurende die tijd heeft hij de organisatie en alle mensen goed leren kennen. Deze koers zal Stoppelenburg in zijn nieuwe rol verder invullen en doorzetten. Michiel Witteveen blijft na 1 februari als eigenaar en Voorzitter van de Raad van Commissarissen aan bij MRG. Zo zal hij ook nauw betrokken blijven en controleren of de organisatie goed bestuurd wordt.

“Ik ben trots op onze mensen en de mooie groep bedrijven die in korte tijd zoveel hebben gerealiseerd om MRG te vernieuwen, relevantie te creëren in de Nederlandse retail en de weg naar winstgevendheid terug te vinden,” aldus Michiel Witteveen, CEO Mirage Retail Group. “Ik geniet er elke dag van om hier een centrale rol in te spelen en geef nu met alle vertrouwen het roer aan Dirk-Jan om met zijn ervaring in internationale zaken en retail van MRG een succesvol beursgenoteerd bedrijf te maken.”

Dirk-Jan Stoppelenburg over zijn volgende stap, “In de afgelopen jaren hebben we laten zien dat MRG en alle winkelformules enorm relevant en veerkrachtig zijn. Zo staat MRG er sterker voor dan jaren geleden voor mogelijk werd gehouden. De ambities die we nu hebben om naar de beurs te gaan en het succes nog groter te maken, is iets waar ik mij volledig op ga storten.”

Over Dirk-Jan Stoppelenburg
Dirk-Jan Stoppelenburg is goed ingevoerd in de retail. Zo was hij bij Scotch & Soda achtereenvolgens CEO en Voorzitter van de Raad van Commissarissen. Gedurende die tijd werkte Stoppelenburg nauw samen met Michiel Witteveen. Het Amsterdamse Scotch & Soda maakte onder zijn leiding de transitie van groothandel naar retailer. Tegelijk zette Stoppelenburg Scotch & Soda op koers om een global brand te worden. Daarvoor was Stoppelenburg onder andere CEO van GANT en vervulde ruim vijftien jaar diverse internationale rollen binnen Tetra Pak. Hij studeerde Economie aan de Universiteit van Lund in Zweden.

— Einde persbericht —

Over Mirage Retail Group
Over Mirage Retail Group Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, BCC, Intertoys, Big Bazar en Miniso in Nederland. De winkelformules van Mirage tellen 847 winkels en 9.500 werknemers. In 2021 bedraagt de omzet van Mirage naar verwachting 1,1 miljard euro. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie bezoek www.mirageretailgroup.nl.

Mediacontact

Barbara Heijmans 
+31 6 1700 20 28
barbara.heijmans@mrg.nl